Menu Close Menu
یادداشت

کنش انسانی دکتر فیضی درباره کودک همسری

کنش انسانی دکتر فیضی درباره کودک همسری

دکتر فیضی در مجلس شورای اسلامی پدیده شوم کودک همسری را زیر سوال برد و از تریبون مجلس اذعان کرد که چگونه است به کودکی که اجازه معامله، افتتاح حساب بانکی، گواهینامه رانندگی و... داده نمی شود ولی اجازه ازدواج در سنین کودکی داده می شود.

 سی روز آنلاین/حسین بشیری گیوی:

 
دکتر فیضی در مجلس شورای اسلامی پدیده شوم کودک همسری را زیر سوال برد و از تریبون مجلس اذعان کرد که چگونه است به کودکی که اجازه معامله، افتتاح حساب بانکی، گواهینامه رانندگی و... داده نمی شود ولی اجازه ازدواج در سنین کودکی داده می شود.
دکتر فیضی به درستی  پدیده کودک همسری از ابعاد مختلف زندگی فردی ، روانی ، اجتماعی و آینده کودکان را تشریح می کند.
باید دیگر نمایندگان نویسندگان و محققان و اصحاب قلم و رسانه  از این اظهارات دکتر فیضی حمایت کنند تا این مطالبه به حق و قانونی جامه قانون به تن کند .
محققان باید تشریح کنند،
 کودک زیر 15 سال که هنوز شناختی از جنس و جنسیت خود ندارد چگونه می تواند نیازهای جنس مخالف را برآورد کند. بیشتر کودکانی که در کودکی ازدواج می کنند طبق آمارها و تحقیقات پیشین در گام اول با انواع اختلالات روانی و اجتماعی درگیر می شوند و در ادامه به واسطه خشونت خانگی در بهترین شرایط طلاق می گیرند و در بدترین شرایط خودکشی و خودسوزی می کنند. خشونت جنسی که بر  کودکان اعمال می شود بدترین نوع خشونت محسوب می شود یکی از کارشناسان مشاوره نقل می کرد که دختر 9 ساله با یک جوان 27 ساله نامزد کرده و پس از دوهفته به مشاور مراجعه می کند و از مسائلی ناشناخته با تعجب صحبت می کرد و به وضوح اذعان می کرد که این مرد وی را اذیت می کند. مشاور پس از صحبت کردن با جوان 27 ساله فهمید که این جوان هنوز برای ازدواج آمادگی ندارد چه برسد به کودک 9 ساله که با ندانم کاری خانواده زندگی کودک را به تباهی کشانده اند.
دوما کودکان زیر 18 سال طبق قانون حق رای ندارند در واقع قانونگذار  به زیر 18 ساله ها حق رای نداده به خاطر اینکه احساساتی تصمیم می گیرند و هنوز نمی توانند با عقلانیت انتخاب کنند. حال زیر 18 ساله چگونه می تواند با عقلانیت مهمترین انتخاب دوران زندگی را برگزیند و بدتر از این، اینکه زیر 15 سال چگونه با عقلانیت مهمترین انتخاب زندگی را انجام می دهد. قانونگذار به درستی به زیر 18 سال حق رای نداده است پس عرف ما در اشتباه است که اجازه می دهد پدیده کودک همسری در جامعه محقق شود. عرف چه حقی دارد که برای کودکان زیر 15 سال تصمیم می گیرد در دوران برده داری برده دار، برده ها را خرید و فروش می کرد که پیامبر اکرم برای همیشه بر این عرف ناعادلانه و ظالمانه خط بطلان کشید . حال چرا در قرن 21 عده ای بر خرید و فروش کودکان مبادرت می ورزند؟ اگر پدیده کودک همسری خرید و فروش نیست پس چه چیز است؟ در استان اردبیل در سال 96 بیش از 1000 نفر زیر 15 سال ازدواج کرده اند . چرا باید در یک جامعه مسلمان مترقی ما دارای طلاق های زیر 9 سال باشد؟ خانواده ها چگونه به خود اجازه می دهند که با سرنوشت کودکان زیر 9 سال  بازی کنند؟ 
در هر روی افکار عمومی باید به این مسئله مهم و خطیر  که دکتر فیضی هم آن را مطرح کرده حساس  باشد و وجدان جمعی جامعه نباید اجازه دهد که خشونت خانگی بیش از این بر کودکان سلطه ورزی کند. جامعه سالم جامعه ای است که دارای خانواده سالم باشد. اگر کارکرد های خانواده به کژکارکرد تبدیل شود در گام اول خانواده بیمار می شود و در نهایت با یک جامعه بیمار از نقطه  نظر جامعه مدنی مواجه می شوید. جامعه بیمار یعنی جامعه بی اخلاق که کرامت انسانی را ذبح می کند و کنش انسانی را به کنش ابزاری تبدیل می کند.

/در بازنشر این نوشتار از سی روز آنلاین امانتدار منبع انتشارباشیم/ 

 

 

اشتراک گذاری
ثبت دیدگـاه
Captcha
دیدگاه های کاربران