Menu Close Menu
حسین پیرموذن، عضو هیئت رئیسه اتاق ایران

دولت باید شنونده خوبی باشد

دولت باید شنونده خوبی باشد

حالا دیگر بیش از چهل سال از انقلاب اسلامی ایران می‌گذرد و می‌توان کارنامه‌ این چهل سال را در همه زمینه‌ها بررسی کرد، در این سنِ پختگی می‌توان برای ادامه راه، نقشه و برنامه‌ حاصل از همه درس‌ها و تجربه‌ها را ترسیم کرد و براساس آن قدم برداشت، همان کاری که رهبر انقلاب با بیانیه گام دوم انجام دادند. در این میان عملکرد اقتصادی کشور را چه در چهل سال گذشته مثبت ارزیابی کنیم چه منفی، فرقی در این نکته نمی‌کند که این روزها وضعیت اقتصادی کشور نابسامان است و ما در یک جنگ اقتصادی تمام عیار به سر می‌بریم؛ لذا باید پیش از همه چیز به فکر اقتصاد بود و برای بهبود اوضاع اقتصادی کشور اقدامات اساسی را انجام داد. در این راستا با حسین پیرموذن و عضو هیئت رئیسه اتاق ایران و عضو هیئت حمایت از صنایع کشور به گفتگو پرداخته ایم که در ادامه می خوانید.  


اولویت‌های اقتصادی دهه پنجم انقلاب چیست؟

همانطور که مقام معظم رهبری به درستی و موشکافانه در فصل سوم بیانیه گام دوم اشاره کرده‌اند، مشکلات اقتصادی در کشور ما در برخی زمینه‌ها مشخص و واضح است و بنابراین باید همه‌ی ارکان کشور چه در درون حکومت چه بیرون از آن، برای برطرف کردن این مشکلات تلاش کرده و اولویت‌های اقتصادی را در همین زمینه‌ها تعریف کنیم. کاستن از وابستگی به اقتصاد نفتی‌، خصوصی سازی واقعی در هر زمینه‌ای که نیاز است، نگاه عمیق‌تر به توان داخلی و استفاده حداکثری از نیروی انسانی توانمند داخلی از مهم‌ترین اولویت‌های ما در زمینه اقتصاد در دهه پنجم انقلاب اسلامی باید باشد. اگر در موارد طرح شده دقیق‌تر بنگریم می‌بینیم که شاه بیت همه این موارد چیزی به اسم بخش خصوصی است، همان که اقتصاد منهای نفت کشور ما را سر پا نگه خواهد داشت، بنابراین پیش از همه این اولویت‌ها ما باید در دهه پنجم انقلاب به سراغ کارآمدتر کردن فعالان اقتصادی بخش خصوصی و نهادهای خصوصی همچون اتاق بازرگانی برویم‌.

 

نقش اتاق، تجار و بازرگانان در این راستا چگونه ارزیابی می‌شود؟

همانطور که گفتم در اقتصاد دهه پنجم کشور باید همین افراد و همین نهادها نقش اساسی را بازی کنند. ساختارها باید برای عملکرد صحیح و موثر نهادی مثل پارلمان بخش خصوصی کشور مناسب سازی شود تا اقتصاد کشور به دست فعالان واقعی این عرصه رنگ و بوی تازه‌ای بگیرد و چرخ اقتصاد بچرخد. بار استفاده حداکثری از نیروی انسانی کشور، افزایش تولید داخلی، افزایش صادرات و دوری از اقتصاد نفتی همه بر دوش بخش خصوصی، تولیدکنندگان، تجار و بازرگانان خواهد بود که این پتانسیل را من در بخش خصوصی کشور به وضوح می‌بینم، کافیست که این اعتماد به بخش خصوصی وجود داشته باشد و مناسبات مورد نیاز این امر از طرف حکومت فراهم شود‌.

 

 پیشنهاد برای بهبود اوضاع در شرایط تحریم و اقتصاد مقاومتی؟

ما هم اکنون در یک جنگ اقتصادی واقعی به سر می‌بریم. در ابتدا باید بگویم که در این برهه نباید از نظرات و راه حل‌های فعالان و نخبگان اقتصادی غافل باشیم. قطعا فعالان بخش خصوصی که به صورت روزمره با امورات تجاری و اقتصادی درگیر هستند شرایط را به خوبی لمس و برای آن راه حل‌هایی را هم دارند، باید به صورت مستمر نظر بخش خصوصی توسط دولت گرفته شده و مورد استفاده قرار بگیرد. برای مثال در همین ماه‌های اخیر ما در اتاق بازرگانی ایران تلاش بسیاری کردیم و با رایزنی‌هایی که با دولت داشتیم مشکلات بسیاری را از سر راه فعالان اقتصادی برداشتیم البته که امیدواریم این‌ها در نهایت اثر خود را در اوضاع اقتصادی مردم نشان دهد و از همه مهمتر دولت باید در مقابل بخش خصوصی شنونده خوبی باشد و به پشنهادات پارلمان بخش خصوصی اهمیت بدهد.
علاوه براین ما باید از بازار کشورهای همسایه در این شرایط به خوبی برای تبادلات تجاری استفاده کنیم و دولت باید مقدمات این کار را به خوبی ایجاد کند. همچنین ما باید برای آینده‌ی دور و نزدیک خود و با در نظر گرفتن مشکلات احتمالی که پیش می‌آید برنامه داشته باشیم تا هرروز با مشکلات جدیدی مواجه نشویم.

 

در شرایطی که رهبر انقلاب از اصلاح ساختار سخن گفته است، اولویت در رابطه با بخش بازرگانی چیست؟

در این زمینه فکر می‌کنم که ما باید اولویت را با دو موضوع داشته باشیم، یک اینکه برای افزایش بازار هدف و به دست آوردن بازارهای جدید آن هم در چنین شرایطی رایزنی‌ها و اقدامات موثری را از سوی دولت داشته باشیم تا با تقویت دیپلماسی اقتصادی بتوانیم صادرات خود را تا حد توان افزایش دهیم، و اولویت دیگر ما باید بر سر بازارهایی باشد که تا قبل از این به آنها دسترسی داشتیم و اکنون خطر از دست دادن آنها وجود دارد‌. امروزه ما نباید سر اتفاقات کوچک و بزرگ بازارهایی را که مخصوصا در کشورهای همسایه در دست داشتیم از دست بدهیم، و بلکه باید برای افزایش دسترسی به این بازارها از طریق دیپلماسی اقتصادی تلاش کنیم.

 

به عنوان رئیس اتاق بازرگانی استان اردبیل اقتصاد این استان را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

اردبیل به عنوان یک استان مرزی و دارای پتانسیل‌های اقتصادی در زمینه‌های مختلف مانند گردشگری، کشاورزی و صنعتی می‌تواند و باید به یک قطب اقتصادی تبدیل شود. تاکنون اردبیل از این پتانسیل اقتصادی به خوبی استفاده نکرده است و نرخ بیکاری و سطح درآمد مردم آن چنان که باید نیست‌. البته که تجار، بازرگانان و تولیدکنندگان اردبیل در این شرایط فعال هستند و تلاش می‌کنند، اتاق بازرگانی اردبیل به صورت تمام قد از فعالین اقتصادی حمایت می‌کند و به دنبال هموار کردن راه آنها است تا واحدهای فعال و افرادی که در حوزه اقتصادی فعالیت می‌کنند از کار نمانند‌. در شرایط کنونی یکی از تلاش‌های ما برای جلوگیری از تعطیلی واحدها و سرپا نگه داشتن آنهاست، چرا که با توجه به مشکلات ارزی و مشکلات واردات مواد اولیه خیلی از واحدهای تولیدی با مشکل روبرو هستند که این امر می‌تواند منجر به نحیف تر شدن اقتصاد استان شود.

اشتراک گذاری
ثبت دیدگـاه
Captcha
دیدگاه های کاربران